Christiania Taxi

Christiania Taxi – det femte taxiselskapet i Oslo

Christiania Taxi ble startet opp i 2006 som Oslos femte taxisentral, og har vokst raskt til å nå være den tredje største sentralen i Oslo. De har omtrent 300 biler tilknyttet sentralen og finnes også i både Bergen og Trondheim. Christiania Taxi har «Billigst ved bestilling!» som slagord. Dette stemmer også godt med selskapets priser, da kunder får 20 % rabatt ved bestilling via telefon, på nett eller i selskapets app. Sammen med ulike fastpriser gjør dette prisene til selskapet en anelse kompliserte å forstå, men som en utfordrer til markedslederen Oslo Taxi må de prøve ulike former for nye konsepter for å slå seg fram. Vi kommer tilbake til flere detaljer om tjenester og priser, men kort oppsummert kan du si:

  • Tilbyr fastpris innenfor Ring 1, 2 og 3
  • Bestill alltid for å få 20 % rabatt

Tjenester og priser hos Christiania Taxi

Christiania Taxi tilbyr ikke bare rene taxitjenester. I tillegg har de, sammen med Norgestaxi, avtalen for pasienttransport i Oslo. Dette skal vi komme tilbake til senere. Det er mulig å bestille taxi enten på telefon via nummer 02365, på nettsiden deres eller i selskapets app. Det som utmerker Christiania Taxi er at du får 20 % rabatt ved bestilling på forhånd, som kan utgjøre relativt mye penger sammenlignet med hvis du bare finner en drosje fra selskapet langs veien eller på en holdeplass. Samtidig kan du argumentere for at dette gjør prisbildet relativt uoversiktlig, og i prisinformasjonen på nettsidene sine oppgir selskapet også priser uten rabatt som du kan sammenligne med andre selskaper. Uansett er dette et velkomment tilbud som mange reisende setter pris på.

Christiania Taxi tilbyr ulike former for fastpriser. Et interessant tilbud de har gjelder kjøring innenfor Ring 1, 2 og 3 i Oslo. Ved bestilling kan du få fastpris for reiser innenfor Ring 1 til kun 99 kroner. Tilsvarende priser for kjøring i både Ring 1 og 2 er 149 kroner og skal du innom både Ring 1, 2 og 3 får du en fastpris på 199 kroner. Det kan være mulig å få en billig reise med dette tilbudet gitt at det ellers ofte kan være en høyere minimumspris hos flere av de andre selskapene. Legg merke til at dette tilbudet per i dag bare gjelder fra mandag til torsdag og innenfor tidsrommet 08 til 16. Legg også merke til at Christiania Taxi ikke automatisk opererer med fastpris fra flyplass, men heller et tillegg.

Pasienttransport

Det høres kanskje ikke så spennende ut, men du kan ikke omtale Christiania Taxi uten å ta opp temaet pasientreiser. Kort fortalt handler dette om at helseforetakene (det vil si sykehusene og, indirekte, samfunnet) dekker transport for de som ofte trenger å komme seg til og fra sykehus og legekontor. Dette kan være kronisk syke og for eksempel pasienter som trenger behandling (som dialyse) med jevne mellomrom. Dette er en svært viktig samfunnstjeneste som i noen tilfeller kan være forskjellen mellom liv og død. I Oslo er det Christiania Taxi som sammen med Norgestaxi kjører alle disse oppdragene. Kanskje litt overaskende var det bare Christiania Taxi og Norgestaxi som leverte anbud når denne tjenesten ble lagt ut sist gang, og ikke konkurrenter som for eksempel markedslederen Oslo Taxi.

Over tid har ordningen med pasienttransport fått mye kritikk fra brukere, da det dessverre forekommer avvik der taxien ikke dukker opp til avtalt tid, som et eksempel. For ikke lenge siden var det dessverre en bruker som døde som følge av en kombinasjon av uheldige faktorer, hvorav det at hun ikke ble hentet av pasienttransport var en av disse. Utfordringene med pasienttransport er komplekse, også fordi det er to selskaper involvert, men det er helt klart at Christiania Taxi har et forbedringspotensial på området. Det er selvfølgelig positivt at det er selskaper som utfører denne tjenesten og sees på som heller merkelig at Oslo Taxi som markedsleder ikke leverte anbud. Samtidig er det kritisk at selskaper som Christiania Taxi ikke leverer en komplett og god tjeneste hver eneste gang.

Oppsummering

Christiania Taxi er en god utfordrer til Oslo Taxi og andre konkurrenter i Oslo. Selskapet har vokst kraftig i markedet og gjør åpenbart mye riktig både i forhold til kunder og drosjeeiere som har skiftet selskap til Christiania Taxi. Men selskapet har også noen utfordringer. Pasienttransport er et område som bør passes på, slik at dette ikke utvikler seg til et omdømmeproblem for selskapet. Dessuten er det sannsynligvis lurt å passe på at selskapets priser ikke bare oppleves som lave ved bestilling, men også er akseptable ved både holdeplass og i gaten. Det kan helt sikkert være at kunder ved holdeplassen ikke er like opptatt av pris, men det er viktig å unngå at prisene blir oppfattet som urettferdige eller vanskelig å forstå for kundene.

1 thought on “Christiania Taxi

Leave a Comment