Miljøvennlig taxi

Miljøtaxi er et konsept som tilbyr kunden miljøvennlige taxier. Et bærekraftig tilbud for den miljøbevisste nordmann som ønsker å ta vare på vår felles fremtid. De ønsker å ha en positiv innvirkning på drosjeindustrien i landet. Miljøtaxi har kun opp mot 50 grønne biler, noe som kan gjøre tilgjengeligheten vanskelig i perioder. Selskapet krever at sjåførene kjører hybridbiler, biler som går på biodrivstoff, biogass eller naturgass. De har også to elbiler, av typen Tesla S.

Selskapet Miljøtaxi har vært å se i Stavangers gater i flere år. Selskapet ble stiftet tilbake i 2008, og deres grønne biler er i dag lette å kjenne igjen i bybildet. Til vanlig kjenner du igjen en taxi takket være taxiskiltet på taket, men farge og annen utforming varierer veldig fra bil til bil, og ikke nødvendigvis fra selskap til selskap. Miljøtaxi har derimot kun grønne biler, så vil du kjøre miljøvennlig taxi, finn en grønn en.

Nettside

Miljøtaxis nettside er innbydende og enkel å navigere. Den grønne fargen går igjen her. I toppmenyen finner du undermenyer som gir viktig informasjon rundt for eksempel priser og kundeservice. Deres telefonnummer er også lett å finne på toppen av siden. Nettsiden har en enkel utforming, og enkelte vil gjerne hevde at den behøver en aldri så liten oppussing. Derimot, finner du enkelt fram til det viktigste av informasjon, og du kan velge mellom norsk og engelsk språk.

En kjærkommen funksjon på deres nettside er taxikalkulatoren. Denne gir deg mulighet til å regne ut hva din taxitur kommer til å koste. Slik kan du forberede både din psyke og din lommebok på prisen som kreves for at du skal komme deg fra A-Å. Prisen i kalkulatoren er kun veiledende, og den endelige prisen kan bli høyere som følge av kø, fergebilletter, omkjøringer og lignende. Nettsiden har også en egen aktuelt-side for de miljøinteresserte, men denne blir dessverre sjelden oppdatert.

Priser

Bilene som tilbys er for 1 til 4, 5 til 6 og 7 til 8 passasjerer. For øyeblikket tilbyr selskapet altså ikke maxitaxi for større grupper. Miljøtaxi skriver på sin nettside at de er blant de rimeligste taxiselskapene i Stavanger, og som nevnt kan du regne ut en ca. pris ved å bruke deres taxikalkulator. Minsteprisen varierer etter størrelse på bilen samt tid på døgnet, og om det er hverdag, helg eller helligdag.

For mange vil nok bilen for 1-4 passasjerer være den mest relevante. Minstepris for denne er fra 139 på hverdager fra klokken 06:00 til klokken 18:00. På natten, fra klokken 24:00 til klokken 06:00, er minstepris kr 167. Du betaler også en pris per minutt samt en pris per kilometer. For høytider som for eksempel jul og påske, generelt offentlige helligdager, gjelder egne priser. Full prisliste finner du på Miljøtaxis hjemmeside, og MVA er inkludert i de oppgitte priser.

Sikkerhet

Et minimumskrav for Miljøtaxi sine sjåfører er at de er minst 20 år, behersker godt norsk og har førerkort klasse B. Videre kreves det at alle sjåfører består en kjentmannsprøve. For å kunne bli taxieier i Miljøtaxi må en ha god vandel, en må ha bestått løyvekurseksamen og en må kunne stille en bankgaranti på inntil 77,000 kr. En taxieier må også kunne legge fram en bekreftelse fra Skattefogde, kommunekasserer og konkursregister i Brønnøysund.

Miljøtaxi oppgir på sin hjemmeside at eventuelle gjenglemte eiendeler blir levert til Politiets hittegodskontor. Selskapet tillater kontant betaling samt betaling med de fleste kredittkort, blant annet VISA, Mastercard og American Express. Du som kunde kan altså selv velge den betalingsmetoden som du føler deg mest komfortabel med. Er du på reise er det mange som av sikkerhetsmessige årsaker sverger til å bruke et spesielt kredittkort på hele turen, og du kan sannsynligvis bruke dette kortet på tur med Miljøtaxi.

Lokal forurensing

Miljøtaxi er opptatt av å bidra til å redusere lokal forurensing. Selskapet ser for seg at spesielt biler som går på gass kan bli viktig i fremtiden, som et alternativ til biler som går på strøm. Utbygging av stasjoner som tilbyr påfylling av gass er ikke veldig utbredt i Norge, men i Stavangerområdet er det allerede flere stasjoner. Flere selskaper vil nok vurdere gassdrevne biler på sikt, men Miljøtaxi er per i dag det eneste taxiselskapet i regionen med et klart miljøfokus.

Miljøløftet

Alle kan gjøre noe for å bidra til redusert utslipp av klimagasser, som for eksempel å velge et miljøvennlig taxiselskap neste gang du trenger å bli kjørt et sted. Det er ingen selvfølge at vi har denne muligheten, og det må derfor sies at miljøfokuset er et godt initiativ fra det grønne taxiselskapet i Stavanger. Gassdrevne biler koster mer enn biler som går på diesel, og selskapet har derfor måttet argumentere for andre fordeler for å få med seg sjåførene

Leave a Comment