Oslo Taxi

Er en gammel traver i taxibransjen

Den eldste aktøren i taximarkedet i Oslo er Oslo Taxi. Selskapet ble etablert som Den kommunale bilcentral i 1921. I dag finnes det flere andre taxiselskaper i Oslo, men Oslo Taxi er fortsatt synonymt med taxi for mange Oslo-borgere. Oslo Taxi kjører over 5 millioner turer hvert år og har nesten 3000 sjåfører, inkludert eiere og ansatte sjåfører hos taxi-eierne. For å forstå litt mer om hvordan Oslo Taxi fungerer må vi se på hva en taxisentral er.

Selskapet Oslo Taxi er eiet av drosjeeierne i fellesskap og fungerer som en servicefunksjon for alle drosjer som har løyve innenfor Oslo Taxi-organisasjonen. Det betyr at hver drosjeeier står ansvarlig for sin egen drift, men det felles selskapet støtter med for eksempel kundesenter, økonomi og diverse administrasjon og rutiner. Selskapet er også ansvarlig for opplæring, kursing og kvalitet. Bestilling skjer via det døgnåpne kundesenteret som driftes av Oslo Taxi på vegne av drosjeeierne.

Historie

Selskapet ble altså først startet som Den kommunale bilcentral. Dette var lenge før det fantes noen tanker rundt konkurranse i taximarkedet og flere ulike aktører som vi har i dag. I ettertid er det åpnet for flere andre konkurrenter som selvfølgelig har lagt press på både Oslo Taxi og drosjemarkedet i Oslo i stort. Noen mener at markedet egentlig er mettet med for mange løyver som igjen gjør det ulønnsomt å kjøre taxi.

Oslo Taxi har i dag 50 % av løyvene i Oslo, og til sammen 3000 sjåfører og 195 egne ansatte. I og med at selskapet er dobbelt så stort som de andre konkurrentene i Oslo til sammen så sier det seg selv at det oftest er biler fra Oslo Taxi du ser på holdeplassene rundt i byen. Det bør også generelt være lettere å få tak i en taxi sammenlignet med konkurrentene med færre biler.

Tjenester og priser

Det er mulig å bestille taxi fra Oslo Taxi enten via telefon, på nett eller via appen Taxifix. Med Taxifix appen så kan du bestille og dessuten få tilgang til makspris allerede i appen. Det er dessuten mulig å betale enten med Vipps, med kort direkte i appen eller på den vanlige måten med kort eller kontanter direkte til sjåføren. Det å kunne tilby en app har nesten blitt et minimumskrav i markedet.

Oslo Taxi har altså en makspris i appen, men utover det vanligvis standard priser med ulike startpriser avhengig av om holdeplass, direktebestilling eller forhåndsbestilling og så en pris per kilometer eller minutt etter det. Dette må kombineres med en minstepris, eventuell makspris fra appen og kombineres med tid på døgnet og ukedag. Det er ulike priser for dag, kveld, natt, helg og høytid. Det er altså ikke alltid helt enkelt å finne prisen.

Utdannelse og kursing

Oslo Taxi stiller krav til alle som skal være sjåfør, det vil si ikke bare til eierne som slutter seg til Oslo Taxi men også til alle sjåfører som er ansatt hos en drosje-eier. Ifølge Oslo Taxi avslår de 30 % av søknader som sjåfør basert på inntaksintervju der det vurderes hvor egnet personen er som sjåfør. I tillegg til dette intervjuet kommer det flere andre steg som vi skal se på nå.

Alle sjåfører må ha Politiets kjøreseddel. Med den på plass må det også gjennomføres en kjennskapsprøve for å dokumentere at sjåføren kjenner byen. I tillegg gjennomføres det en kjøreprøve og alle sjåfører må dokumentere kunnskaper i språk. Et kurs over to uker må også gjennomføres av alle som skal kjøre taxi for Oslo Taxi. Samlet bør det ligge til rette for at sjåførene både kan kjøre trygt men også gi god og hyggelig service.

Flytaxi

Oslo Taxi er en del av konseptet Airport taxi der du kan få taxi til eller fra Gardermoen til en fast pris som er mye rimeligere enn den vanlige prisen. Avhengig av hvor i Oslo du bor kan prisen komme helt ned i 629 kroner. Prisen er selvfølgelig også avhengig av tid på døgnet og eventuelle helligdager, men det er en uansett en mye bedre pris enn vanlig variabel pris per kilometer og minutt.

Oppsummering

Samlet er Oslo taxi et trygt valg i markedet, med en lang historie innafor taxidrift. Det kan sikkert være mulig å spare noen kroner her og der på å velge et konkurrerende selskap, men størrelsen og historien til Oslo Taxi er vanskelig å matche. Dessuten er det også slik at når du kommer til en holdeplass noe sted i Oslo vil du ofte oppleve at en majoritet av tilgjengelige biler er fra Oslo Taxi

Leave a Comment