Randaberg Taxi

Randaberg er en liten kommune, faktisk Norges minste fastlandskommune, rett ved siden av Stavanger. Som de fleste lokalsamfunn har også Randaberg et lokalt taxiselskap, som heter Randaberg Taxi. Det er en liten virksomhet med hva som ser ut å være bare noen få biler tilknyttet taxisentralen. Det kan også se ut til at det er noe form for samarbeid med Rogaland Taxi, da det er Rogaland Taxi AS som er oppført som regnskapsfører.

Utover dette er det egentlig ikke så mye å si om historien til selskapet Randaberg Taxi. Det finnes veldig lite historikk tilgjengelig via åpne kilder. I følge Proff så ble selskapet etablert i 1990, har per i dag en ansatt og har god økonomi. Det er også mulig å legge merke til at styret i selskapet består av godt voksne medlemmer. Et godt etablert og stabilt taxiselskap som helt sikkert har mange lojale kunder.

Tjenester og priser

Randaberg Taxi tilbyr bestilling av reiser både via telefon på nummer 05141 og 51417311, internet og med appen Taxifix. Sannsynligvis kommer de fleste bestillingene inn via telefon. Nettsiden er via tjenesten 123taxi.no, men når en går inn via linken fra Randaberg Taxi ønskes du velkommen med problemer med Flash. Appen som kan benyttes er den felles Taxifix appen som benyttes av flere ulike selskaper som tilbyr taxi rundt om i hele Norges land.

Prisene til Randaberg Taxi ligner på de fleste andre aktører, med et komplisert oppsett av faktorer. Både hvor mange du er, ukedag og tid på døgnet påvirker prisen. I følge nettsiden opererer selskapet også med et utradisjonelt tillegg for rullestol, og et tillegg for reiser fra holdeplass. Det går å beregne pris på nettsiden, men også bruke Taxifix-appen som sannsynligvis gir en bedre og mer eksakt beregning av prisen før du bestiller reisen.

Lokal konkurranse

Randaberg befinner seg som nevnt geografisk rett ved siden av Stavanger. Det medfører selvfølgelig at selskapene som er etablert i Stavanger er aktuelle også for Randaberg. I Stavanger finnes både Stavanger Taxi, Norgestaxi, Miljøtaxi og så videre. I forbindelse med endringer i økonomi i Stavanger-området har det sannsynligvis også vært en overetablering av taxivirksomhet. Ved reiser fra for eksempel Stavanger flyplass vil det være svært tøff konkurranse fra de andre selskapene i området.

Et morsomt eksempel på den lokale konkurransen er at selskapet Rock Taxi vant en anbudsrunde for transport av pasienter i kommunen. I tillegg til å være et eksempel på lokale aktører som tar oppdrag i Randaberg finnes det et annet aspekt. Rock Taxi har som til dels fremgår av navnet relativt spesiell dekorasjon på sine biler. Pasienter risikerer faktisk å få reise til sykehuset for undersøkelse i en bil med et stort dødninghode.

Pristest i 2014

Det kan virke litt voldsomt å gå helt tilbake til 2014, men det har ikke vært gjennomført mange pristester i Stavanger-området. Gitt hvor stabilt selskapet Randaberg Taxi er kan det også godt tenkes at denne testen fortsatt er relevant. Resultatet av testen var at Randaberg Taxi var billigst i Stavanger-området ved reiser på natten uansett ukedag. En av årsakene til det er at selskapet i hvert fall i 2014 hadde lav takst per km.

Dette medfører at selskapet i testen ble billigst på natten da det går å kjøre raskt, men dyrere i rushtiden da det er prisen per minutt som har størst betydning. I følge selskapet selv i kommentar til testen har de som ambisjon å være billigst, og var selvfølgelig godt fornøyde med å vinne en pristest. Samtidig trakk selskapet sin representant også fram at de har et høyt fokus på blant annet kvalitet, opplæring og høy standard på antrekk.

Små selskaper mot store

Taxibransjen i Norge er relativt fragmentert, med bare noen få store selskaper og med Norgestaxi som det eneste relativt store selskapet med tilstedeværelse i flere byer. Dette kan fremstå som ikke helt optimalt, spesielt i møte med nye konkurrenter som Uber. Men til tross for dette ser det altså ut som at enkelte mindre selskaper som for eksempel Randaberg Taxi leverer en god tjeneste til en god pris i sitt marked som uavhengig lokal aktør.

Oppsummering

Når du kommer til Stavanger-området kan det være forvirrende med de ulike selskapene som tilbyr taxi. Allerede på vei ut fra flyplassen på Sola vil du legge merke til den gigantiske parkeringen for taxi-biler, som sannsynligvis også er et tegn på overetablering. I dette markedet vil Randaberg Taxi være et trygt valg, både i forhold til kvalitet og pris. Det er vanskelig å finne noen gode argumenter for å ikke velge dette selskapet. Randaberg Taxi har opparbeidet seg lojale kunder.

Leave a Comment